Gambas aubergine


Portioner: 4

Ingredienser:

4 auberginer

1 dl olivolja

50 g smör

1 knippa salladslök, hackad

eller 1 stor purjolök

3 stjälkar blekselleri, hackad

1 hackad gullök

1 hackad grön paprika

2 pressade vitlöksklyftor

3 skalade, hackade tomater

3 dl ströbröd smaksatt med oregano och

parmesanost

300 g tinad, rå scampi, skalad och grovhackad

1 tsk Tabasco

2 msk kycklingbuljongspulver

Tillagning:

Skär auberginerna på längden. Gröp ur köttet och tärna det. Behåll skalen hela, salta dem lätt och lägg dem med skinnsidan upp. Låt aubergintärningarna och de andra grönsakerna sjuda i smör och olja i ca 30 minuter. Rör ner 2 1/2 dl ströbröd och resterande ingredienser. Rör om tills scampiräkorna har kokat, ca 5 minuter. Fyll auberginehalvorna med blandningen och strö återstående ströbröd över. Grädda i 200°C ugnsvärme i ca 30 minuter.

Tid: Mellan

Testa även: