Hot and sour shrimp


Portioner: 4

Ingredienser:

600 g rå scampi utan skal

1 msk sherry

6 msk vinäger

2 msk soja

5 tsk socker

2 tsk maizena mjöl

3 krm Tabasco

3 msk matolja

3 pressade vitlöksklyftor

5 msk finriven färsk ingefära

2 skivade stjälkar blekselleri

1 1/2 dl skivade bambuskott

2 salladslökar eller 3 cm purjolök, tunnskivad

Tillagning:

Blanda scampi med sherry. Blanda samman vinäger, soja, socker, maizenamjöl och Tabasco till en sås. Lägg åt sidan. Värm en wok eller stor stekpanna och häll i 1 1/2 msk olja. Rör ned vitlök och ingefära. Rör ned räkorna och woka ca 3 minuter. Ta upp från pannan. Värm resterande olja. Fräs blekselleri och bambuskott någon minut. Rör ned såsen och räkorna tillsammans med sallads eller purjolök. Koka tills såsen tjocknar och servera genast med kokt ris.

Tid: Mellan

Testa även: