Kattegattsgratäng


Portioner: 4

Ingredienser:

2 dl långkornigt ris

vatten

salt

1 kokt krabba

Stuvning

2 msk smör eller margarin

2 msk vetemjöl

3 dl mjölk

1 dl vispgrädde

1 fisk buljongtärning

1 msk cognac eller sherry

1/2 dl hackad dill

Till gratinering

1 msk ströbröd

1/2 dl riven ost

Till garnering

krabbrom och dill

Tillagning:

Koka riset enligt förpackningsanvisning. Rensa krabban och dela köttet i mindre bitar. Fräs mjölet i matfettet och späd med grädde. Tillsätt buljongtärningen och sjud några minuter. Smaksätt med cognac eller sherry och dill. Blanda ner krabbköttet. Lägg riset i en smord ugnssäker form och häll krabbstuvningen ovanpå. Strö över siktat ströbröd och riven ost. Gratinera i 250°C ugnsvärme ca 8 minuter eller tills rätten fått fin färg och är genomvarm. Garnera med rom och dill. Servera med bröd och sallad.

Tid: Mellan

Testa även: