Kräftrisotto


Portioner: 4

Ingredienser:

1 kg kräftor

1 hackad gul lök

2 msk smör eller margarin

3 dl ris

2 dl vatten

1 burk krossade tomater

1/2jiskbuljongtärning

1/2 tsk rosmarin

salt och peppar

persilja

Tillagning:

Rensa kräftorna och ta till vara allt kött. Fräs löken i matfett. Tillsätt ris, tomatkross, vatten, buljongtärning och rosmarin. Koka upp och låt koka i 20 minuter. Lägg i kräftköttet och smaka ev. av med salt och peppar. Strö över hackad persilja eller dill. Alternativ. Ersätt buljongtärningen och vatten med en hemlagad kräftbuljong gjord på kräftskalen: Krossa kräftskalen och koka upp dem i vatten så det täcker. Koka i 20 minuter och sila av. Använd 2 dl buljong i receptet.

Tid: Mellan

Testa även: