Louisiana kräftor


Portioner: 4-6

Ingredienser:

4 liter vatten

3-4 dl salt

2 gula lökar i klyftor

2 klyftade citroner

1 msk Tabasco

1 tsk var: kajennpeppar, vitlökspulver

och chilipulver

2 msk vardera: dillfrön och senapsfrön

3 lagerblad

1 kg färskpotatis

4-6 majskolvar

2 kg tinade kräftor

Tillagning:

Gör dessa kryddstarka kräftor dagen före servering. Koka upp vatten och allt utom potatis, majs och kräftor. Låt det sjuda i ca 20 minuter. Lägg i potatis och majskolvar och koka tills de är färdiga. Ta upp och låt svalna. Låt lagen svalna. Häll bort kräftornas lag och lägg dem i den starka lagen. Ställ i kylen över natten. Låt rinna av innan servering. Servera med rumstempererad potatis, majs, baguettebröd och massor med kall öl.

Tid: Mellan

Testa även: