Munthes Krabbpaj

Portioner: 8-10 tilltuggsportioner
Ingredienser:
250 g tagliatelle, brutna i bitar
3 msk smör eller margarin
2 pressade vitlöksklyftor
1 kokt krabba
4 ägg
1 dl riven ost
2 msk finhackad persilja
1/2 tsk vardera: timjan och oregano
2 tsk paprikapulver
Efter smak: salt, kajennpeppar och nymalen svartpeppar pimiento och persiljekvistar till garnering
Tillagning:
Koka pastan al dente, skölj i kallt vatten och låt den rinna av. Ställ åt sidan. Bryn vitlök på ganska låg värme i smöret och ställ åt sidan. Rensa krabban och ta vara på allt kött. Vispa ihop äggen. Häll i vitlök och smör, krabbkött, ost, persilja, timjan, oregano, paprikapulver, salt och kajennpeppar. Smaka av med svartpeppar. Rätten ska vara stark. Tillsätt tagliatelle, rör om och häll över i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajen i 1800 e ugnsvärme tills den är ljusbrun på ytan, ca 35 minuter. Låt den svalna, slå in den i folie och ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Servera den i små snittar, var och en garnerad med en bit pimiento och en persiljekvist.