Munthes Krabbpaj


Portioner: 8-10 tilltuggsportioner

Ingredienser:

250 g tagliatelle, brutna i bitar

3 msk smör eller margarin

2 pressade vitlöksklyftor

1 kokt krabba

4 ägg

1 dl riven ost

2 msk finhackad persilja

1/2 tsk vardera: timjan och oregano

2 tsk paprikapulver

Efter smak: salt, kajennpeppar och nymalen svartpeppar pimiento och persiljekvistar till garnering

Tillagning:

Koka pastan al dente, skölj i kallt vatten och låt den rinna av. Ställ åt sidan. Bryn vitlök på ganska låg värme i smöret och ställ åt sidan. Rensa krabban och ta vara på allt kött. Vispa ihop äggen. Häll i vitlök och smör, krabbkött, ost, persilja, timjan, oregano, paprikapulver, salt och kajennpeppar. Smaka av med svartpeppar. Rätten ska vara stark. Tillsätt tagliatelle, rör om och häll över i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajen i 1800 e ugnsvärme tills den är ljusbrun på ytan, ca 35 minuter. Låt den svalna, slå in den i folie och ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Servera den i små snittar, var och en garnerad med en bit pimiento och en persiljekvist.

Tid: Mellan

Testa även: