Musslor med kryddigt smör

Portioner: 6 småportioner
Ingredienser:
36 stora musslor
1 1/2 dl vitt vin
200 grumstempererat smör
1 dl hackad purjolök
1 msk pressad vitläk
1/2-1 tsk Tabasco
1 msk Worcestersås
1 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
2 msk hackad färsk basilika
salt och nymald svartpeppar
Tillagning:
Skrapa och rensa musslorna väl. Lägg dem i kokande vin och koka under lock i 3-5 minuter tills musslorna öppnar sig, skaka grytan då och då. Ta upp musslorna och kasta dem som inte öppnar sig. Rör ihop smöret och resterande ingredienser. Ta av de övre skalen på musslorna och lägg musslorna i en ugnssäker form. Klicka kryddsmöret över musslorna och grilla dem i ugnen (eller i 250°C ugnsvärme) 3-5 minuter. Servera med baguettebröd.