Omelett med lax och gräslök


Portioner: 4

Ingredienser:

4 st kokta skalade potatisar

8 st ägg

2 laxfiléer

4 msk mjölk

2 dl riven ost, 17 %

1 knippa(en) gräslök, hackad

1 msk fransk senap

peppar

Tillagning:

Lax är en utmärkt smaksättare i mat och gifter sig väl med äggstanningen osten och gräslöken.

1. Vispa ihop ägg, mjölk, senap, ost och gräslök. Strimla laxen och tärna potatisen, vänd ner i smeten. Smaksätt med vitpeppar.

2. Hetta upp en teflonpanna och häll i omelettsmeten i olika omgångar. Sänk värmen och rör försiktigt i botten på pannan med en plastgaffel tills smeten börjar stelna. Vänd omeletten och stek i ytterligare en minut.

3. Servera med sallad, dill och citron.

Tid: Mellan

Testa även: