Pasta med blandade skaldjur


Portioner: 4

0,5 kg bläckfisk

0,5 kg musslor

1 msk olivolja

1 st vitlöksklyfta(or)

0,7 kg tomat(er)

8 st räkor stora

2 msk persilja, finhackad

Tillagning:

Rensa och skär upp bläckfiskarna på ena sidan av kroppen och gör parallella snitt i insidan med 1 cm mellanrum. Skär likadana snitt vinkelrätt så att det blir ett galler. Om bläckfiskarna är mycket små kan de användas hela, annars skär man de i bitar. Håll tentaklerna i knippen men skär bort alla hårda delar.

Lägg de rengjorda musslorna i en stor, vid kastrull. Lägg på tättslutande lock och låt kastrullen stå på ganska stark värme i 1-2 minuter eller tills musslorna öppnar sig. Kasta bort alla som inte öppnar sig och kasta bort de flesta skalen. Lägg musslorna i en bunke med lock, sila spadet och ställ åt sidan.

Värm oljan och lägg i en skivad vitlöksklyfta. Flå, kärna ur och hacka tomaterna och sjud i 15-20 minuter tills röran tjocknar. Lägg i bläckfisk och räkor, slå på 4 msk av musselspadet och sjud i 3-4 minuter tills bläckfisken är färdig, men inte längre. Lägg i musslorna och hetta upp dem hastigt. Lägg dem på het pasta, strö över persiljan och servera genast.

Tid: Mellan

Testa även: