Pastasnäckor med pilgrimsmusslor


Portioner: 8 förrättsportioner

Ingredienser:

300 g kokt pilgrimsmusselkött

2 dl nypressad citronsaft

1 dl finhackad röd lök

1 liten, mogen tomat, skalad och

skuren i småbitar

2-3 rensade och finhackade spanska pepparfrukter

1/2 dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

1 dl hackad färsk koriander eller persilja

salt och peppar

300 g pastasnäckor

färska korianderkvistar eller persilja

till garnering

Tillagning:

Skär musselköttet i småbitar. Häll på citronsaften och låt det dra i kylen under ca 3 timmar. Rör om då och då. Blanda ihop lök, tomat, spanska pepparfrukter, olivolja, vinäger, socker, koriander och smaka av med salt och peppar. Rör ner musselköttet och låt det stå lite till i kylen. Koka pastan tills den är al dente och skölj den i kallt vatten. Låt den rinna av och blanda den med musselblandningen. Garnera med färska korianderkvistar.

Tid: Mellan

Testa även: