Shrimp Creole


Portioner: 4

Ingredienser:

1 1/2 msk smör eller baconfett

1 1/2 msk mjöl

3 cm purjo1M, hackad

1 hackad grön paprika

1 hackad stjälk blekselleri

2 burkar krossade tomater

3 msk tomatpuré

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm Tabasco

2 msk Worcestersås

1 tsk socker

500 g skalade räkor

salt och peppar

2 msk hackad persilja

en knippa gräsläk

5 dl kokt ris

Tillagning:

Bryn mjölet i fettet. Lägg i löken, paprikan och bleksellerin och fräs mjukt. Tillsätt tomater, tomatpuré, vitlök, Tabasco, Worcestersås och socker. Låt såsen småkoka 30 minuter. Rör om då och då. Häll i räkorna, persilja och hackad gräslök. Småkoka 15 minuter till och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.

Tid: Mellan

Testa även: