Shrimp Creole

Portioner: 4
Ingredienser:
1 1/2 msk smör eller baconfett
1 1/2 msk mjöl
3 cm purjo1M, hackad
1 hackad grön paprika
1 hackad stjälk blekselleri
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm Tabasco
2 msk Worcestersås
1 tsk socker
500 g skalade räkor
salt och peppar
2 msk hackad persilja
en knippa gräsläk
5 dl kokt ris
Tillagning:
Bryn mjölet i fettet. Lägg i löken, paprikan och bleksellerin och fräs mjukt. Tillsätt tomater, tomatpuré, vitlök, Tabasco, Worcestersås och socker. Låt såsen småkoka 30 minuter. Rör om då och då. Häll i räkorna, persilja och hackad gräslök. Småkoka 15 minuter till och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.