Skärgårdsmiddag, Pangasius, Abborre, Torsk eller Hoki


Portioner: 4

Ingredienser:

Ca. 500 g Fiskfilé

Ca. 400g räkor

1 ½ dl vitt vin

3 dl grädde

1 liten burk crème fraiche

1 fiskbuljongtärning

1 matsked charlottenlök

Salt, svartpeppar, cayennepeppar

Dill

Tillagning:

Blanda fiskbuljong, vin, crème fraiche och grädde i en skål. Smaksätt med kryddor.

Fräs löken.

Blanda ner löken i såsen och vispa lätt. Låt det koka i två minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.

Skär fisken i stora tärningar.

Blanda fisk och sås i en djup stekpanna och låt det sjuda några minuter tills fisken är klar.

Blanda i räkorna och garnera med dill strax innan serveringen.

Servera tillsammans med kokt potatis och bröd som går att doppa i såsen.

Tid: Mellan

Testa även: