Soppa på havskräftor


Portioner: 6

Ingredienser:

1 kg kokta havskräftor

 

Till buljong:

skalen från havskräftorna

2 msk smör eller margarin

2 msk dillfrö·

10 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar

 

Till soppan:

3 msk smör eller margarin

5 msk vetemjöl

15 dl fiskbuljong (kräftskalspad + vatten)

kräftköttet

salt och vitpeppar

1 dl vispgrädde

1 dl finhackad dill

Tillagning:

Skala kräftorna och ta ut allt kött. Krossa skalen i en mortel och fräs det tillsammans med dillfrön i matfettet. Häll på vattnet och koka ca 20 minuter. Sila buljongen och mät upp den. Späd med vatten till 15 dl. Tillsätt buljongtärningarna. Fräs mjöl i matfett och späd med buljongen. Koka några minuter. Blanda ner kräftköttet och hetta upp soppan. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Vispa grädden och rör ner den tillsammans med dillen.

Tid: Mellan

Testa även: