Stekt pangasius eller Tilapia med rostade pinjenötter och räkor


Portioner: 4

Ingredienser:

2 st tomat(er)

0,5 st zucchini

2 st vitlöksklyfta(or)

50 g pinjenötter

0,5 dl olivolja

100 g räkor, skalade

0,6 kg Pangasius eller Tilapia filé

vetemjöl

salt och peppar

1 st lime

Tillagning:

Dela och kärna ur tomaterna. Tärna tomatskalet och zucchinin. Skala och hacka vitlöken. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en het panna med några droppar olja i och salta lätt.  Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs vitlök och zucchini i ett par minuter. Tillsätt tomat, salta och peppra. Blanda i räkor och pinjenötter.  Salta och peppra fisken och vänd den i vetemjöl. Stek den i ca 2-3 minuter på varje sida och servera med räkblandningen och kokt eller råstekt potatis. Garnera med en lite färsk lime.

Tid: Mellan

Testa även: