Tacolax – Pulled salmon


Tacolax / pulled salmon passar utmärkt att äta i pitabröd, tortilla eller hamburgerbröd med
sallad och grönsaker. Servera med klassiska tacotillbehör och gräddfil eller creme frache.
Det mesta av vår fina lax använder vi till filéer, övriga detaljer använder vi bl.a. till Tacolax.
Genom att ta hand om hela fisken utnyttjar vi havets resurser på bästa sätt.

Upptining: tinas i obruten vacuumförpackning i rumstemperatur i ca 2 timmar
eller i kallt vatten ca 20 minuter. Avlägsna plastförpackningen innan tillagning.
Värm i mikro på halv effekt (ca 400w) i ca 4 minuter.
Värm i kastrull på svag värme under försiktig omrörning.
Värm ugnen till 175°C (150°C för varmluftugn). Värm i ugnssäker
form med folie över i ca 6 minuter, rör om efter halva tiden.

I N G R E D I E N S F Ö R T E C K N I N G
Lax* 70% (Salmo salar), salt, peppar. Marinad 30 %: tomatpuré, tomat, röd chili,
socker, vatten, lök, grön chili, jalapeno chili, ättika, sirap, lök, vitlök, rökt chilipeppar
(chipotle), gurkmeja, koriander, senapsfrö, paprika, spiskummin, ingefära, kanel,
kryddnejlika, cayennepeppar, kanel, maltodextrin, majsstärkelse, farinsocker,
citronjuicekoncentrat, kondens från hickoryrök, hickory rökarom, citronsyra,
modifierad potatisstärkelse, antioxidationsmedel (askorbinsyra), lökextrakt,
förtjockningsmedel (xantan). Konserveringsmedel: kaliumsorbat, natriumbensoat,
färgämne: sockerkulör. *Odlad i Norge. Nettovikt: 450g


Recepttips