Kattegattsgratäng

Portioner: 4
Ingredienser:
2 dl långkornigt ris
vatten
salt
1 kokt krabba
Stuvning
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fisk buljongtärning
1 msk cognac eller sherry
1/2 dl hackad dill
Till gratinering
1 msk ströbröd
1/2 dl riven ost
Till garnering
krabbrom och dill
Tillagning:
Koka riset enligt förpackningsanvisning. Rensa krabban och dela köttet i mindre bitar. Fräs mjölet i matfettet och späd med grädde. Tillsätt buljongtärningen och sjud några minuter. Smaksätt med cognac eller sherry och dill. Blanda ner krabbköttet. Lägg riset i en smord ugnssäker form och häll krabbstuvningen ovanpå. Strö över siktat ströbröd och riven ost. Gratinera i 250°C ugnsvärme ca 8 minuter eller tills rätten fått fin färg och är genomvarm. Garnera med rom och dill. Servera med bröd och sallad.