Soppa på havskräftor

Portioner: 6
Ingredienser:
1 kg kokta havskräftor
Till buljong:
skalen från havskräftorna
2 msk smör eller margarin
2 msk dillfrö·
10 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
Till soppan:
3 msk smör eller margarin
5 msk vetemjöl
15 dl fiskbuljong (kräftskalspad + vatten)
kräftköttet
salt och vitpeppar
1 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
Tillagning:
Skala kräftorna och ta ut allt kött. Krossa skalen i en mortel och fräs det tillsammans med dillfrön i matfettet. Häll på vattnet och koka ca 20 minuter. Sila buljongen och mät upp den. Späd med vatten till 15 dl. Tillsätt buljongtärningarna. Fräs mjöl i matfett och späd med buljongen. Koka några minuter. Blanda ner kräftköttet och hetta upp soppan. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Vispa grädden och rör ner den tillsammans med dillen.