Kontakta oss

Vi på Ullmo eftersträvar 100% kvalitet på våra produkter men om nu något gått fel i produktion eller frys och kylkedjan vill vi såklart ersätta dig som kund så du kan ge vår produkt en andra chans. För att vi ska kunna utreda vad som gått fel och ersätta dig som kund behöver vi lite information om produkten i fråga. Vänligen fyll i nedan kontaktformulär. Mycket som kan tyckas vara konstigt med en produkt kan vara helt naturligt, läs gärna genom frågor och svar innan eventuell reklamation.

Hoppas vi åter igen får se dig som kund till ULLMO


Frågor och svar

 • Kalk - Små vita pillerliknade saker är en kalkreserv vid ömsning av skal.
 • Knaster - Ibland kan sandliknande korn som knastrar förekomma det kan mycket väl vara kalkkristaller som bildas vid skalömsning.
 • ”vita maskar” - ”Vita maskar” är sädesledare som kommer på hanarna när de ska fortplanta sig. (Vi slutar fiska men ibland kommer några med p.g.a. svår kontroll, dock gör vi stickprov när säsong för fortplantning närmar sig. Helt ofarligt att äta, men är lätt att ta bort. Fortplantning är vid olika säsonger beroende på land och fiskeperioder.
 • >Hårdhet - Hårdheten på skalen varierar efter land och art. Ett slags yttre skelett som varierar i hårdhet. Ibland är skalet för mjukt och det är när kräftan ömsat skal precis och är då inte så skyddat som när de precis innan skalömsning haft skalet länge och förhårdnat.
 • Storlek - Alla våra kräftor är märkta med ”cirka antal” som sedan ska matchas med vikt. En inom branschen vedertagen tabell för benämningar, speciellt för importkräftor, är som följer: 10-15st / kg = Extra Stora eller Super Jumbo 16-22st / kg = Stora eller Jumbo 24-30st / kg = Normal eller Regular Utomlands finns inget minimimått. I Sverige och Vättern finns 10 cm som minimimått. I de andra sjöarna i Sverige saknas minimimått. En kräftas längd mäts från huvudets spets till utdragen stjärts tipp.
 • Ben - Trots noggranna kontroller så kan benförekomma i fisken
 • Svarta huvuden - Huvudet kan variera i färg beroende på vad räkan ätit, men färgen påverkar inte den fräscha smaken.

Reklamation

Alla fält är obligatoriska att fylla i, detta för att vi ska ha så bra underlag som möjligt när vi utreder vad som gått fel.

  Kvitto, högst storlek 3mb

  Bild på produkten, högst storlek 3 mb


  Kontakta oss

  Seasam Food AB

  Box 5020
  121 05 Johanneshov

  Telefon: 08-648 59 95
  Fax: 08-648 77 10
  E-post: info@ullmo.se