Fiskgratäng


Portioner: 2

Ingredienser:

300 g fiskfilé

1 msk smör

1 tsk salt

1,5 msk fiskbuljong

1 knippa(en) dill, finklippt

100 g färska räkor

2,5 msk riven ost

2 dl matlagningsgrädde

1 tsk vetemjöl

fiskspad

1 st äggula(or)

salt

peppar

Tillagning:

1. Skölj de färska fiskfiléerna, tina de djupfrysta eller skär det halvtinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor.

2. Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen och salta. Tillsätt fiskbuljongen och koka i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter.

3. Gör gratängsåsen. Blanda grädden, mjölet och fiskspadet och hetta upp i 3 minuter. Tillsätt äggulan och kryddorna.

4. Lägg räkorna på fisken och slå såsen över. Strö på osten och gratinera i 250 grader varm ugn tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Garnera med dill. Räkorna kan bytas ut mot musslor, svamp, ansjovis eller sparris.

Tid: Mellan

Testa även: