Pasta med räkor och saffran


Portioner: 4

Ingredienser:

400 g pasta

2 msk olivolja

1 st vitlöksklyfta(or)

0,5 g saffran

2 dl fiskbuljong

1 dl matlagningsgrädde, (laga lätt)

parmesanost

2,5 dl räkor, skalade

2 st salladslök(ar)

salt och peppar

1 st gul lök(ar), liten hackad

Tillagning:

1. Koka pastan i rikligt med vatten (se koktid på paketet) och låt pastan rinna av i ett durkslag när den är färdig.

2. Pressa ner vitlöksklyftan i en vid kastrull och fräs den i olivoljan tillsammans med hackad lök och saffran.

3. Tillsätt fiskbuljong och grädde, koka upp och smaka av med salt. Vänd ner pastan, räkorna och skivad salladslök i saffranssåsen. Avsluta med svartpeppar från kvarnen. Låt anrättningen bli riktigt het innan servering och garnera gärna med lite färskriven parmesan på toppen.

Tid: Mellan

Testa även: