Pilgrimsmusslor från Provence


Portioner: 4

Ingredienser:

12 st pilgrimsmusslor

1 dl bacon, i tärningar

2 st vitlöksklyftor, finrivna

3 msk persilja, finhackad

80 g smör, rums tempererad

2 st kvisttomat(er)

8 st färskpotatisar

1 msk olivolja

100 g Haricots verts

8 st cocktailtomater

1 msk olivolja

1 knippa timjan, litet

salt och peppar

Tillagning:

1. Stek bacontärningarna knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

2. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg cocktailtomaterna i en ugnssäker form. Blanda dem med olivolja och timjan. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter.

3. Blanda vitlök, persilja och smör.

4. Skålla, skala och kärna ur kvisttomaterna. Skär dem i tärningar. Skär potatisen i tunna skivor. Stek dem i oljan i 4?5 minuter. Tillsätt haricots verts och stek tills potatisen är mjuk. Tillsätt tomattärningarna och låt persiljesmöret smälta över.

5. Halstra musslorna ca 1 minut på varje sida i en het panna.

6. Fördela grönsakerna på fyra tallrikar. Lägg på musslorna och garnera med bacontärningar och rostade cocktailtomater.

Tid: Mellan

Testa även: