Ugnsbakad lax med citronpesto


Portioner: 4

Ingredienser:

0,6 kg eller 4 portionsbitar laxfilé

olivolja

2 st citroner

salt och peppar

2 msk pesto, röd eller grön, på burk

1 dl parmesanost, färskriven

0,6 l matvete

1 knippa (burk funkar) grön sparris

olivolja

citronskal, rivet, från 1/2 citron

1 ask cocktailtomater

salt och peppar

färsk gräslök

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.

2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.

4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.

Tid: Mellan

Testa även: