Kräftor


Kräftan skiljer sig från alla andra skaldjur genom att den lever i sötvatten. Och gott om kalk ska det finnas i vattnet också, annars kan den inte bilda skal. Och vi som kanske går omkring och tror att det svenskaste som finns, det är flodkräftor, augustimörker, roliga hattar och ”en lille en”. Men det är inte så mycket flodkräftor vi äter längre, vilket torde vara allom bekant. Kräftpesten har härjat riket. Och de flodkräftor som finns kvar betingar skyhöga priser i butikerna. I stället äter vi inplanterade svenska signalkräftor eller importerade kräftor från Turkiet där man fiskar en kräfta som är snarlik den ursprungliga svenska kräftan.


Bergsjökräftor


Färska Turkiska kräftor, kokta med öl

Innehåller: Cirka 20 st kräftor, kokta och pastöriserade.
Avrunnen vikt 700g netto.
Ingrediensförteckning: Kräftor* [Astacus leptodactylus],
Dill lag: vatten, salt, krondill, kornmalt, humle och jäst.
*Fiskade med tinor och fällor i Turkiska bergssjöar.
Producerad i Turkiet
Art.nr: 330007
Bnr Coop: 53531