Scampisalsa på toast
Portioner: 4
Ingredienser:
600 g råa, skalade scampiräkor
Kokspad:
5 dl fiskbuljong (från tärning)
1 citron i klyftor
1 msk kajennpeppar
2 msk dillfrö
1 msk senapsfrö
2 st lagerblad
Salsa:
1 stor, skalad, mogen tomat
1/2 gurka
3 st salladslökar
1-2 konserverade jalapenopepparfrukter
1 knippe färsk koriander
salt
saften av 1 citron
2 msk olivolja
Tillagning:
Koka spadingredienserna i 30 minuter. Lägg i räkorna och sjud tills de är precis rosa, ca 3 minuter. Ta upp dem och lägg åt sidan. Finhacka tomat, gurka, salladslök, jalapeñofrukter och färsk koriander. Blanda ihop med citronsaft och olja. Smaka av med salt. Rör ner räkorna eller servera som sås på räkorna. Lägg upp räkorna och salsan på toast.