Scampisalsa på toast


Portioner: 4

Ingredienser:

600 g råa, skalade scampiräkor

Kokspad:

5 dl fiskbuljong (från tärning)

1 citron i klyftor

1 msk kajennpeppar

2 msk dillfrö

1 msk senapsfrö

2 st lagerblad

Salsa:

1 stor, skalad, mogen tomat

1/2 gurka

3 st salladslökar

1-2 konserverade jalapenopepparfrukter

1 knippe färsk koriander

salt

saften av 1 citron

2 msk olivolja

Tillagning:

Koka spadingredienserna i 30 minuter. Lägg i räkorna och sjud tills de är precis rosa, ca 3 minuter. Ta upp dem och lägg åt sidan. Finhacka tomat, gurka, salladslök, jalapeñofrukter och färsk koriander. Blanda ihop med citronsaft och olja. Smaka av med salt. Rör ner räkorna eller servera som sås på räkorna. Lägg upp räkorna och salsan på toast.

Tid: Mellan

Testa även: