Stark räka
Portioner: 4
Ingredienser:
500 g räkor medskal
1 dl vatten
2 krm kajennpeppar
1 msk ketchup
1 tsk salt
1 1/2 tsk socker
en nypa vitpeppar
3 msk olivolja
1 tärnad grön paprika
1 tärnad röd paprika
4 pressade vitlöksklyftor
1/2 fintärnad gul lök
1 msk vitt vin
Tillagning:
Skala räkorna och koka skalen i vattnet 10 minuter. Sila bort skalen och spar fonden. Blanda 1 msk fond, kajennpeppar, ketchup, salt och socker i en liten skål och ställ åt sidan. Fräs paprikorna i het olja någon minut. Ta upp dem och fräs vitlöken och löken mjukt i samma olja. Rör ner de skalade räkorna och vinet. Tillsätt paprikorna och ketchupblandningen och rör om. Värm upp allt och servera genast med kokt ris.