Stark räka


Portioner: 4

Ingredienser:

500 g räkor medskal

1 dl vatten

2 krm kajennpeppar

1 msk ketchup

1 tsk salt

1 1/2 tsk socker

en nypa vitpeppar

3 msk olivolja

1 tärnad grön paprika

1 tärnad röd paprika

4 pressade vitlöksklyftor

1/2 fintärnad gul lök

1 msk vitt vin

Tillagning:

Skala räkorna och koka skalen i vattnet 10 minuter. Sila bort skalen och spar fonden. Blanda 1 msk fond, kajennpeppar, ketchup, salt och socker i en liten skål och ställ åt sidan. Fräs paprikorna i het olja någon minut. Ta upp dem och fräs vitlöken och löken mjukt i samma olja. Rör ner de skalade räkorna och vinet. Tillsätt paprikorna och ketchupblandningen och rör om. Värm upp allt och servera genast med kokt ris.

Tid: Mellan

Testa även: