Tagliatelle med lax


Portioner: 4

Ingredienser:

400 g tagliatelle

1 msk färsk basilika

1 msk färsk timjan

1 msk färsk gräslök

1 msk färsk dill

1 finhackad vitlöksklyfta till marinaden

0,5 kg lax

olivolja

2,5 dl grädde

5 msk olivolja

5 msk pressad lime

2 pressade vitlöksklyftor

Tillagning:

1. Förbered först marinaden och finhacka vitlöken.

2. Skär laxen i tärningsstora bitar och marinera ca 15 minuter.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn laxtärningarna i en stekpanna och ställ åt sidan. Droppa lite olivolja över den färdigkokta pastan och blanda ner vitlöksklyftan tillsammans med örterna.

4. Häll över marinaden i en kastrull och rör ner grädden. Låt sjuda 1 minut. Häll upp laxen och såsen över pastan och servera.

Tid: Mellan

Testa även: