Nordhavsräkan

oktober 1, 2019 12:57 e m Published by

Nordhavsräkan är ansedd som en delikatess världen över. Den fiskas på stora djup i det kalla och rena Nordatlanten. Här växer räkorna långsamt på helt naturlig föda, inga tillsatser av något slag.

Räkorna går direkt från fiskenätet till att kokas och frysas in redan på fskebåten, en snabbhet som garanterar hög kvalitet. Eftersom nordhavsräkan är en naturlig produkt- den är alltid vildfångad, aldrig odlad – ser räkan annorlunda ut beroende på när under året den fångas. Rommen bildas i huvudet under sommaren för att på hösten flyttas till buken. Huvudet kan variera i färg beroende på vad räkan ätit, men färgen påverkar inte den fräscha smaken.

Nordhavsräkan är en naturligt god produkt från en av världens renaste, naturligaste och mest opåverkade miljöer.

Fångstzon: FAO21/27

Categorised in: , ,

This post was written by Lars Herlin