Fisk Burgare ”Nose to tail”


Nose to tail är ett av våra bidrag för att minska svinnet vid produktion av torsk och lax, Genom att göra en färs av de delar av fisken som vi ej använder så kan vi utnyttja ännu mer av fisken och på så sätt utnyttja havets resurser ännu mer.

Utnyttja hela fisken = Mindre fisk behövs fiskas!

I vår Nose to tail serie lanserar vi 2 burgare – Laxburgare och MSC-märkt Torskburgare Produktionen sker i Sverige.

Laxburgare

Det mesta av vår fina lax används till filéer, övriga detaljer använder vi till våra laxburgare. Våra ”nose to tail” laxburgare är gjorda på lax av högsta kvalitet och vi har bara tillsatt kryddor och rapsolja. Genom att ta hand om hela fisken utnyttjar vi havets resurser på bästa sätt. Upptining: Tillagas från fryst. Stek de frysta torskburgarna i lite matfett på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida. Värm ugnen till 175°C (150°C för varmluftsugn). Lägg de frysta laxburgarna och en klick smör i en ugnsform och ugnsbaka i ca 20 minuter, vänd burgarna efter halva tiden. För grillning rekommenderas en grillplatta. Grilla de frysta laxburgarna på hög värme i ca 4 minuter på varje sida. I N G R E D I E N S F Ö R T E C K N I N G Innehåller: 260g (2x130g) Burgare av Lax* (Salmo salar) 67%, vatten, rapsolja, salt, citronpeppar (Salt, kryddor, surhetsreglerande medel E330, socker, potatisstärkelse, glukossirap, lök, citronpulver), lökpulver. *Odlad i Norge. Nettovikt: 260g