Torskburgare


Det mesta av vår fina torsk används till filéer, övriga detaljer använder vi till våra torskburgare.
Våra ”nose to tail” torskburgare är gjorda på vildfångad torsk och vi har bara tillsatt kryddor
och rapsolja. Genom att ta hand om hela fisken utnyttjar vi havets resurser på bästa sätt.

Upptining: Tillagas från fryst.
Stek de frysta torskburgarna i lite matfett på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.

Värm ugnen till 175°C (150°C för varmluftsugn). Lägg de frysta
torskburgarna och en klick smör i en ugnsform och ugnsbaka i
ca 20 minuter, vändburgarna efter halva tiden.

För grillning rekommenderas en grillplatta. Grilla de frysta torskburgarna
på hög värme i ca 4 minuter på varje sida.

I N G R E D I E N S F Ö R T E C K N I N G
Innehåller: 260g (2x130g) Burgare av Torsk* (Gadus morhua) 67%, vatten, rapsolja, salt,
citronpeppar (Salt, kryddor, surhetsreglerande medel E330, socker, potatisstärkelse, glukossirap,
lök, citronpulver), lökpulver. *Fiskad med trål i Norska havet FAO27.II.a Nettovikt: 260g


Recepttips