Laxburgare


Det mesta av vår fina lax används till filéer, övriga detaljer använder vi till våra laxburgare.
Våra ”nose to tail” laxburgare är gjorda på lax av högsta kvalitet och vi har bara tillsatt kryddor
och rapsolja. Genom att ta hand om hela fisken utnyttjar vi havets resurser på bästa sätt.

Upptining: Tillagas från fryst.
Stek de frysta torskburgarna i lite matfett på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.

Värm ugnen till 175°C (150°C för varmluftsugn). Lägg de frysta laxburgarna
och en klick smör i en ugnsform och ugnsbaka i ca 20 minuter, vänd
burgarna efter halva tiden.

För grillning rekommenderas en grillplatta.
Grilla de frysta laxburgarna på hög värme i ca 4 minuter på varje sida.

I N G R E D I E N S F Ö R T E C K N I N G
Innehåller: 260g (2x130g) Burgare av Lax* (Salmo salar) 67%, vatten, rapsolja, salt,
citronpeppar (Salt, kryddor, surhetsreglerande medel E330, socker, potatisstärkelse,
glukossirap, lök, citronpulver), lökpulver. *Odlad i Norge. Nettovikt: 260g


Recepttips