Skaldjur


Hur är ditt förhållande till skaldjur? Är det gott? Tveksamt? Skräckslaget? Knappast det sistnämnda om det gäller räkor och kräftor, som vi är duktiga på att stoppa i oss här i landet. Och musslor har ju nästan blivit vardagsvara. Så har vi jätteräkor och havskräftor som scampi eller gratinerade med vitlök. Och tänk er en rykande het bouillabaisse med musslor och ett glas svalt, vitt vin till. Skaldjur är gott och nyttigt.

Pröva dig fram. Var inte rädd. Skaldjur bits inte. Inte djupfrysta i alla fall.

Musslor i vitvinssås

Innehåller: Förkokta irländska blåmusslor (86%) [Mytilus edulis*]
i vitvinssås (14%); (Grädde (mjölk), gul lök, vitt vin, rapsolja, guarkärnmjöl,
smakförstärkare (mjölk), svartpeppar)).
* Odlade på Irland i Nordostatlanten FAO27.
Nettovikt: 450g
Producerad på Irland