Skaldjur


Hur är ditt förhållande till skaldjur? Är det gott? Tveksamt? Skräckslaget? Knappast det sistnämnda om det gäller räkor och kräftor, som vi är duktiga på att stoppa i oss här i landet. Och musslor har ju nästan blivit vardagsvara. Så har vi jätteräkor och havskräftor som scampi eller gratinerade med vitlök. Och tänk er en rykande het bouillabaisse med musslor och ett glas svalt, vitt vin till. Skaldjur är gott och nyttigt.

Pröva dig fram. Var inte rädd. Skaldjur bits inte. Inte djupfrysta i alla fall.

Surimi Sticks 100g

Surimi kom till Sverige under 70-talet, men med en nästan tusenårig historia som startades av japanska fiskareär Surimi knappast en gröngöling på marknaden. Surimi, från japanska ordet sir-ree-mee, betyder ”formad fisk” därför att den rensade, tvättade och fileade fisken mosas och därefter formas. Den smaksätts med olika skaldjurstillsatser, vanligen krabbsmak, en lösning av kokade skal. Surimi passar bäst i sallader, grytor och soppor.

Lat namn: Stillahavskummel [Merluccius productus]
Innehåll:40% surimi av (vitfiskkött Stillahavskummel [Merluccius productus] ursprung: USA, stabiliseringsmedel; E451 och E450iii), vatten, majsstärkelse,
potatisstärkelse, vegetabilisk olja, krabbsmak, salt, socker,  sorbitolsirap E420, modifierad tapioka stärkelse E1401, äggvita, mirin, färgämne; E120 och E160c.

EAN: 7315637001003