Grillade havskräftstjärtar


Portioner: 4

Ingredienser:

300 g frysta havskräftstjärtar

1 gul eller grön paprika i munsbitstora bitar

8-10 cocktailtomater

2 msk olja

salt och peppar

Dijonhollandaisesås (se recept nedan)

Tillagning:

Tina kräftstjärtarna. Varva kräftstjärtar, bitar av paprika och tomater på spett. Pensla med olja och salta och peppra. Lägg spetten på folieklädd plåt och grilla högst upp i ugnen, ca 5 minuter, eller på träkolsgrill. Servera spetten på risbädd med såsen vid sidan om. Dijonhollandaisesås: Smält 250 g smör i vattenbad. Häll 3 äggulor och 1 msk vatten i en annan kastrull, ställ den i vattenbad och vispa tills blandningen blir krämig. Vispa försiktigt ned det smälta smöret och 2 msk ljus fransk senap. Krydda med salt, kajennpeppar och några droppar citron.

Tid: Mellan

Testa även: