Halstrad fisk på mandelpotatissallad med pilgrimsspett


Portioner: 4

Ingredienser:

4 valfria fiskfiléer. Abborre, Pangasius, eller Hoki

8 st pilgrimsmusslor

smör, att steka i

200 g blandade bönor, kokta

1 dl fiskfond, ej koncentrerad

färska örter, basilika, körvel, persilja

1 dl grädde

200 g mandelpotatis, kokt

peppar

salt

smör, att steka i

0,5 dl vitt vin

200 g färska grönsaker, efter säsong

Tillagning:

Vid den här årstiden passar det bra med svamp, haricots verts, morötter och spenat. Förkoka alla grönsakerna utom spenaten i saltat vatten. Spola de kokta bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Stek grönsaker och bönor försiktigt i lite smör. Häll i fiskfond, vitt vin och grädde och koka ihop i någon minut. Blanda i den kokta potatisen och vänd i de hackade färska örterna och spenaten om det finns. Krydda fisken på båda sidorna med salt och peppar. Trä upp två pilgrimmsmusslor på varje träpinne och krydda med salt och peppar. Stek fisken 2-3 min på varje sida i en het stekpanna med lite smör. Stek samtidigt spetten med pilgrimmsmusslorna hastigt ca 1 minut på varje sida. Servering: Lägg upp potatissalladen i mitten av tallriken. Placera fiskfiléerna uppe på salladen och spettet med pilgrimsmusslorna på rödingen.

Tid: Mellan

Testa även: