Sesampanerad Pangasius med ananas och kokos


Portioner: 3

Ingredienser:

0,7 kg eller 4 portionen fiskfilé av Pangasius

salt

svartpeppar, nymalen

1 dl mjöl

1 st ägg, uppvispat

2 dl sesamfrö

1 burk valfria kokta bönor på burk

2 cm ingefära

1 st vitlöksklyfta

2 dl kokosnötskräm

1 tsk sambal oelek

1 kruka koriander (Ytterst valfritt)

1 st ananas, färsk

smör, och olja till stekning

1 st lime

Tillagning:

1. Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra. Dubbelpanera genom att först vända fisken i mjöl, sedan i ägg och sist i sesamfrön.

2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och strimla ingefäran, skala och skiva vitlöken tunt.

3. Koka ner kokosnötscrème, ingefära, vitlök och sambal oelek till hälften. Tillsätt bönorna och koka på svag värme ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och blanda i hackad koriander (om man nu vill ha det).

4. Skala ananasen, skär ur stocken och skiva den. Stek den i het panna med smör ett par minuter på varje sida, så att den blir gyllenbrun.

5. Stek fisken i olja på båda sidorna så att den blir fint gyllenbrun och genomstekt.

6. Servera ananas och bönor till fisken. Dekorera med klyftad lime.

Tid: Mellan

Testa även: