Stekt Pangasiusmalfilé eller laxfilé med bacon parmesancrème


Portioner: 4

Ingredienser:

2 dl vitt vin

2 st Schalottenlök(ar)

2 dl crème fraiche

1 dl parmesanost, riven

1 paket bacon

0,6-0,7 kg fiskfile eller 4 portionsbitar

svartpeppar

salt

smör

1 knippa(en) färsk persilja

1 st citron(er)

Tillagning:

1. Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.

2. Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

3. förbered 4 portionsbitar fisk. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek fisken ett par minuter på varje sida, Salta och peppra.

4. Servera fisken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis. Gärna med en sallad därtill.

Tid: Mellan

Testa även: