Fisk Burgare ”Nose to tail”


Nose to tail är ett av våra bidrag för att minska svinnet vid produktion av torsk och lax, Genom att göra en färs av de delar av fisken som vi ej använder så kan vi utnyttja ännu mer av fisken och på så sätt utnyttja havets resurser ännu mer.

Utnyttja hela fisken = Mindre fisk behövs fiskas!

I vår Nose to tail serie lanserar vi 2 burgare – Laxburgare och MSC-märkt Torskburgare Produktionen sker i Sverige.

Tacolax – Pulled salmon

Tacolax / pulled salmon passar utmärkt att äta i pitabröd, tortilla eller hamburgerbröd med sallad och grönsaker. Servera med klassiska tacotillbehör och gräddfil eller creme frache. Det mesta av vår fina lax använder vi till filéer, övriga detaljer använder vi bl.a. till Tacolax. Genom att ta hand om hela fisken utnyttjar vi havets resurser på bästa sätt. Upptining: tinas i obruten vacuumförpackning i rumstemperatur i ca 2 timmar eller i kallt vatten ca 20 minuter. Avlägsna plastförpackningen innan tillagning. Värm i mikro på halv effekt (ca 400w) i ca 4 minuter. Värm i kastrull på svag värme under försiktig omrörning. Värm ugnen till 175°C (150°C för varmluftugn). Värm i ugnssäker form med folie över i ca 6 minuter, rör om efter halva tiden. I N G R E D I E N S F Ö R T E C K N I N G Lax* 70% (Salmo salar), salt, peppar. Marinad 30 %: tomatpuré, tomat, röd chili, socker, vatten, lök, grön chili, jalapeno chili, ättika, sirap, lök, vitlök, rökt chilipeppar (chipotle), gurkmeja, koriander, senapsfrö, paprika, spiskummin, ingefära, kanel, kryddnejlika, cayennepeppar, kanel, maltodextrin, majsstärkelse, farinsocker, citronjuicekoncentrat, kondens från hickoryrök, hickory rökarom, citronsyra, modifierad potatisstärkelse, antioxidationsmedel (askorbinsyra), lökextrakt, förtjockningsmedel (xantan). Konserveringsmedel: kaliumsorbat, natriumbensoat, färgämne: sockerkulör. *Odlad i Norge. Nettovikt: 450g