Gratinerade Blåmusslor

Portioner: 6
Ingredienser:
2 1/2 dl osaltade smörgåskex
2 1/2 dl färskt ströbröd (från färskt baguettebröd)
4 msk olivolja
1 stor hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk timjan
1/2 tsk var: salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 tsk Tabasco
300 g musslor
3 dl riven ost
Tillagning:
Smula kexen. Blanda ihop med ströbrödet och .bred ut blandningen i en rund, djup pajform. Fräs löken, vitlöken, timjan, salt och peppar i olja tills löken har brynts. Rör ner grädden och Tabasco och värm. Låt musslorna rinna av och lägg dem på ströbrödsblandningen. Häll över grädden och strö över med riven ost. Grädda i 225°C ugnsvärme 20-25 minuter. Låt vila några minuter innan serveringen.