Ugnsgrillad hummer


Portioner: 4

Ingredienser:

2 kokta, tinade humrar

lite olja

6 msk smör

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk torkad basilika

1 krm kajennpeppar

1 finhackad salladslök

2 msk finhackad persilja

3 msk ströbröd

salt och peppar

Tillagning:

Dela humrarna på längden. Ta ut köttet från huvud och stjärt och tag bort magsäcken och tarmen. Krossa försiktigt klorna och ta ut köttet. Skär köttet i munsbitstora bitar. Pensla med olja på utsidan av skalen. Smält 4 msk smör med vitlök och tillsätt hummerköttet, örterna, kajennpeppar, salladslök och lite salt och peppar. Värm några minuter och häll blandningen i skalen. Täck med persilja och ströbröd och klicka över det återstående smöret. Grilla i 275°C ugnsvärme i 5-7 minuter tills täcket fått fin färg. Servera genast.

Tid: Mellan

Testa även: