Ugnsgrillad hummer
Portioner: 4
Ingredienser:
2 kokta, tinade humrar
lite olja
6 msk smör
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad basilika
1 krm kajennpeppar
1 finhackad salladslök
2 msk finhackad persilja
3 msk ströbröd
salt och peppar
Tillagning:
Dela humrarna på längden. Ta ut köttet från huvud och stjärt och tag bort magsäcken och tarmen. Krossa försiktigt klorna och ta ut köttet. Skär köttet i munsbitstora bitar. Pensla med olja på utsidan av skalen. Smält 4 msk smör med vitlök och tillsätt hummerköttet, örterna, kajennpeppar, salladslök och lite salt och peppar. Värm några minuter och häll blandningen i skalen. Täck med persilja och ströbröd och klicka över det återstående smöret. Grilla i 275°C ugnsvärme i 5-7 minuter tills täcket fått fin färg. Servera genast.